Frank Steeghs dirigent Grootorkest van Cecilia

Frank Steeghs  (1967) studeerde trompet en hafa-directie aan de conservatoria van Maastricht en Utrecht. Docenten waren Theo Wolters, Sef Pijpers, Danny Oosterman en Jan Cober. In beide hoofdvakken behaalde hij de Master-titel.

Tijdens zijn studie speelde hij in het Nationaal Jeugd Orkest en het European Community Youth Orchestra.Als 1e trompettist was hij 12 jaar verbonden aan het orkest van de Hoofdstad Operette te Amsterdam. Daarnaast werkte hij als free-lancer bij o.a. Radio Philharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest,  het Gelders Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble.

Op het internationale festival voor blaasorkesten 2003 te Praag won hij de prijs voor beste dirigent van het festival.Hij werkte als gastdirigent met het Rundfunk-Blas-Orchester Leipzig (D), het orkest van de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso”.Als dirigent van amateurorkesten werkt hij samen met vele gerenommeerde solisten uit de lichte- en klassieke muziekwereld. Zijn muzikale horizon is zeer breed zowel qua genres en stijlen alsook orkestvormen. Blaasorkesten (hafabra) symfonieorkesten en big-bands behoren tot zijn werkveld.